Opendeurdag

Op zondag 5 mei 2024

Op zondag 5 mei zet Multidisciplinair Eerstelijnscentrum Medisch Thuis zijn deuren open van 9 tot 16u.

Kom gerust een kijkje nemen! 

Kom kennis maken met onze hulpverleners: het intaketeam luistert naar je verhaal, we hebben een uitgebreid kinderteam, iedereen kan geholpen worden door onze eerstelijnspsychologen en ook voor loopbaanbegeleiding, levensstijlaanpassing en beweging kan je bij ons terecht. Je kan een gratis preventieve gehoortest afleggen en een gratis objectieve oogmeting laten afnemen!

Kom meer te weten over: yoga, pilates, wobbelturnen, klankrelaxatie, mindfulness, hartcoherentie, onze crea- en kookworkshops, intuïtieve workshops, lezingen enz…

Kom proeven van yoga, beweging, boks therapie, mindfulness en doe mee met onze fotozoektocht. Je kan de prachtige keramiektentoonstelling van Chris bewonderen in de wachtzaal. Er is een springkasteel voor de jongsten, je kan gezellig bijpraten met een natje en een droogje, je kan je kans wagen met een tombolalotje, en een zelfgekweekt plantje of een creatie van onze kindercrea kopen en dit alles tvv Samen voor Hoop.

De opbrengst van onze opendeurdag gaat integraal naar Samen voor Hoop 2024. De opbrengst van dit evenement zal integraal geschonken worden aan de hartverwarmende projecten van VZW Kinderkankerfonds.

In onze polyvalente ruimte valt er heel de dag wat te beleven

Van 9 tot 10u

Onze yogadocente Vicky geeft je graag een introductie tot Ashtanga en Vinyasa yoga

Ashtanga yoga maakt gebruik van vaststaande reeksen van opeenvolgende houdingen (asana’s). Het einde van elke houding vormt het begin voor de volgende houding, zo lopen de asana’s dynamisch in elkaar over.  

Vinyasa is het onderdeel van de Ashtanga yoga dat zich toespitst op de ademhaling en hoe je deze toe kan passen tijdens de verschillende Asana’s. 

Er is plaats voor 12 deelnemers, schrijf je in om je plaats te reserveren!


Van 10 tot 11u

Van 10 tot 11u kan je bij Emily klankrelaxatie volgen. Dit is ideaal voor personen die diepe ontspanning en innerlijke rust willen ervaren zonder aan yoga te moeten doen.  Klankrelaxatie is een holistische benadering van ontspanning die gebruik maakt van geluidsgolven, klanken en trillingen om stress te verminderen en innerlijke rust te bevorderen.

Er is plaats voor 12 deelnemers, schrijf je in om je plaats te reserveren!


Van 11 tot 12 u

Tussen 11 en 12u kan je bij yogadocente Hanne proeven van Flow yoga: een combinatie van Morning Flow yoga, Relax & Yin yoga, Restorative yoga en Yin&Yang Flow yoga. Het gaat om een mix van zachte bewegen (flows), ademhalingsoefeningen en rustige houdingen.  We streven naar ontspanning en bewegen op het tempo van onze ademhaling. Zittende, liggende en staande houdingen wisselen elkaar af. 

Er is plaats voor 12 deelnemers, schrijf je in om je plaats te reserveren!


Van 12 tot 14u

Onder de middag, tussen 12 en 14u kunnen de kleinsten zich uitleven op een wobbelboard parcours. Onze zaal wordt omgetoverd tot een magische speeltuin van wobbelboards, tunnels, blokken en spelletjes. Wobbelturnen is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen en samenwerkingsspelletjes.

Dit kan doorlopend zonder inschrijving.  


Van 14 tot 15u

Van 14 tot 15 geeft onze Boksfit instructeur Katrien Boeckx boks therapie: Box N Burn in de polyvalente zaal.

Omdat er zoveel vraag naar is, worden de bokslessen ook buiten gegeven, ook hiervoor kan je inschrijven via onderstaande link. Je hebt keuze om te starten om 9u of 10u of 11u of om 12u.

Boksen wordt vaak gezien als een sport voor mannen. Maar het kan voor mannen, vrouwen en kinderen erg goed zijn! En ook nog eens superleuk, boksen heeft ontzettend veel voordelen.

De Box N Burn lessen zijn een combinatie van cardio, kracht en boks technieken in de vorm van een High Intensity Interval Training. Je zet met boksen de spieren in het hele lichaam flink aan het werk. Boksen is een full body work-out met een tal van voordelen voor lichaam en geest.


Van 15 tot 16u

Birgit geeft een introductie Mindfulness voor volwassenen van 15 tot 16u. Er kunnen max 12 personen deelnemen, ook hier kan je best inschrijven. Kom zeker op tijd, eens de les gestart is, kan er niemand meer aansluiten.


Als tegenprestatie voor deze lessen is een vrije gift voor Samen voor Hoop heel welkom!


In onze fitnessruimte sta je niet stil

Personal trainer Kelly geeft demonstratiesessies en beantwoordt al je vragen:

 • 9u: Seniorengym + vragenronde
 • 10u: barefoot training + vragenronde. Hier zal ook de podoloog aanwezig zijn!
 • 11u: Terug-fit
 • 11u30: conditie- en krachttraining + vragenronde
 • 13u: Seniorengym + vragenronde
 • 13u45: barefoot training + vragenronde. Hier zal ook de podoloog aanwezig zijn!
 • 14u30: Terug-fit
 • 15u: conditie- en krachttraining + vragenronde

Je kan lopen en fietsen voor het goede doel:

Wie wil, kan nog een extra tandje bijsteken en sporten voor het goede doel. We vragen €1 per km die je loopt, wandelt of fietst. Je betaalt cash of via Payconiq (rechtstreeks op de rekening van Samen voor Hoop).

Actieve kindjes kunnen terecht op het springkasteel!


Onze diëtisten verwelkomen je graag in de inloopkeuken

Femke beantwoordt al je vragen: over recepten, diëten, hoe je verpakkingen leest en hoe je producten met elkaar vergelijkt. Ze heeft het over het boodschappenkaartje, er is een quiz over gezonde voeding en er zijn gezonde proevertjes.

Sofie organiseert volgende kookworkshops voor de kinderen:

9u30 - 10u30: Mini Pizza's €5 pp

11u - 12u: Dessertjes met fruit €5 pp

13u - 14u: Mini Pizza's €5 pp

14u30 - 15u30: Dessertjes met fruit €5 pp

Wil je samen met je kind koken ? Dat kan, aan €5 euro per persoon.

Wees er vlug bij, er kunnen maximaal 10 personen per workshop deelnemen. Betalen doe je ter plaatse, eventueel via Payconiq rechtstreeks op de rekening van Samen voor Hoop.


Tekentaal in de vergaderzaal 

We zetten erg in op het bevorderen van creativiteit en bieden tijdens onze opendeur de mogelijkheid om deel te nemen aan doorlopende intuïtief, creatieve workshop Tekentaal (zowel voor volwassenen als kinderen): 

Hilde neemt je mee in de wereld van Zentangle based art, Neurographic art, Neurangle, Spiegelen, Vormtekenen, de kracht van de cirkel, bloemenpracht enz.

 Deze workshops zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of artistieke ervaring. Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of nog nooit eerder hebt getekend, Tekentaal is toegankelijk voor iedereen.

Je neemt je creatie natuurlijk mee naar huis, hiervoor vragen we een kleine bijdrage tvv Samen voor Hoop.


Goede doelen marktje

Onze kinderen hebben knutselwerkje gemaakt die ze graag te koop aanbieden voor het goede doel. Het is een heuse 4-seizoenen markt geworden. Je vindt er allerlei decoratie-artikelen, knutselpakketten enz.

Kom een kijkje nemen en ontmoet de kinderen die deze prachtige stukken gemaakt hebben.

De opbrengst gaan integraal naar Samen voor Hoop.


Welkom in ons positief praatcafé!

Bij Medisch Thuis staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want contact met anderen, dat hebben we nodig. Warme, bevredigende contacten laden immers onze batterijen op. 

De vision boards van onze Vision board workshop kan je hier bewonderen. 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een beeld bevat vormen, kleuren, uitdrukkingen, die allemaal boodschapjes sturen over inhoud en gevoel. Daarom kan het visualiseren van je dromen, wensen en plannen in een vision board ook helpen bij het realiseren ervan. Door in één oogopslag je verlangens, gevoelens, doelen en wensen in beeld voor je te zien, geef je je onderbewuste het signaal dat je op de goede weg bent.Voorstelling van onze werking

In het centrale gedeelte van het gebouw en de kabinetten staan we heel de dag tot je dienst om al je vragen over de werking van Medisch Thuis te beantwoorden:

De medewerkers:


Onze zorgtrajecten voorgesteld

 • Lifestyle traject
 • Gezond op leeftijd
 • Traject diabetes
 • Tinnitus traject
 • Fibromyalgie traject
 • Opvoedingstraject

Medische fitness trajecten uit de doeken gedaan

 • Terug-fit  met 10-beurtenkaart: dynamisch bewegen, barefoot training en seniorengym
 • Incontinentie traject: bekkenbodemtraining

Verder stelt ook Al-Anon zijn werking voor.


Podologiepraktijk Entbrouxk

De podologen van Medisch Thuis geven je graag meer informatie rond hun werking en je kan de moderne wereld van de podologie komen ontdekken: 

 • ganganalyses met high speed camera's, 
 • gepatenteerde 3D scan van de voeten via Borginsole ®, 
 • podologische voetverzorging, 
 • diabetes screening
 • schoenadvies
 • ...


Service points

Hoorcentrum Aerts is aanwezig van 9 tot 16u en hier kan je een gratis prevetieve gehoortest afleggen. Verder kan je al je vragen stellen aan de audioloog, bijvoorbeeld ook over ons zorgtraject Tinnitus, waar de audioloog samen werkt met onze tinnitusterapeute Eva Pleumeekers en yoga en relaxatietechnieken docente Hanne Aerts. 

Optometrist Ceel Vandercruys is aanwezig van 9 tot 16u en bij hem kan je een gratis objectieve oogmeting laten afnemen. Je kan al je vragen stellen over je ogen, het dragen van lenzen enz. Je komt te weten hoe een optometrist te werkt gaat en je kan alle oog screening toestellen bekijken.


Kindertekeningen lezen

Shalini van BeTekenis legt  uit hoe je kindertekeningen kan lezen en begrijpen. 

Je komt te weten:

 • waarom het zo interessant is om een tekening te kunnen lezen en begrijpen
 • wat een tekening allemaal vertelt
 • opvallende signalen
 • wat je kan ondernemen om dit ook te kunnen.

Je kinderen kunnen ondertussen tekeningen maken...


Crea voor volwassenen

Bloemschikkunsten met droogbloemen: je kan onze flower hoops en bloemenwolken bewonderen en je inschrijven om zulks moois zelf te komen maken. klik hier voor meer informatie over deze workshops.


Keramiektentoonstelling

In de wachtzaal kan je de prachtige keramiekcreaties van Chris bewonderen! Kom zeker eens kijken, het is de moeite waard.


De nieuwe tuin

Laten we allen hopen op de zon, zodat je ook onze nieuwe tuin kan bewonderen. Deze hebben we ontworpen om allerlei activiteiten buiten te laten doorgaan bij goed weer. Er kunnen yoga en beweegsessies gegeven worden, er is plaats voor groepstrajecten in het zonnetje, maar ook één op één gesprekken kunnen er plaats vinden.


Iedereen welkom

Je kan tijdens onze opendeur rustig bijpraten met drankjes en huisgemaakt lekkers, aan democratische prijzen. 

Je kan deelnemen aan onze fotozoektocht, er is een springkasteel voor de jongsten, je kan je kans wagen met een tombolalotje en op de parking kan je een kijkje nemen bij onze plantenstand met zelfgekweekte plantjes. Klik hier voor een overzicht van de plantjes.

We hopen jullie van harte te mogen verwelkomen!

Het team van Medisch Thuis.


PS: De parking is beperkt. Woon je in de buurt? Kom dan liever met de fiets of te voet.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x