Birgit Belien

Hallo, ik ben Birgit.

Bij Medisch Thuis ben ik Mindfulness & Hartcoherentie coach

Als creatieve vrouw, mama en echtgenote geniet ik van de kleine dingen in het leven. De integratie van Mindfulness in mijn dagelijks leven ervaar ik zelf als een weg naar meer bewustzijn en acceptatie, een weg naar meer “being myself”.

Binnen Medisch Thuis wil ik op een authentieke manier het positieve wat Mindfulness & Hartcoherentie voor mezelf betekent, doorgeven aan anderen via mindfulness en hartcoherentie training.

Hoewel Mindfulness zijn oorsprong vindt in het Boeddhisme, heeft het niets met spiritualiteit of religie te maken.

Mindfulness kan je best omschrijven als:

  • Een vorm van inzichtsmeditatie
  • Een basis voor een bewuster leven
  • Een compassievolle, warme en betrokken levenshouding
  • Een aandachtstraining in het hier-en-nu

Wat is Hartcoherentie ?

  • Een wetenschappelijk onderbouwde methode om zelfstandig stress te leren beheersen
  • Een eenvoudige methode om via slechts 3x per dag 6 minuutjes te oefenen het hartritme te beïnvloeden zodat het hart evenwicht brengt in ons brein en zenuwstelsel
  • Een bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt

Mindfulness & Hartcoherentie training: Meer Rust in je hoofd en je lijf

Tijdens dit 8-weken programma leg je een sterke basis om in je dagelijks leven meer rust te ervaren in lichaam en geest via de combinatie van Mindfulness en Hartcoherentie. Naast het inzicht dat je krijgt in de processen met betrekking tot stress in je lichaam, leer je effectief hoe je de stressreactie in je lichaam terug in evenwicht kan brengen en doe je ervaring op met begeleide meditaties die je op een vriendelijke manier leren omgaan met jezelf en anderen. Je bouwt meer veerkracht op en versterkt je algemene gezondheid en welzijn.    

Mindfulness & Hartcoherentie training

Mindfulness training

Tijdens een 8-weken programma oefen je meditatie-technieken en krijg je ondersteunende begeleiding om bewuster met gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen om te gaan. Zo herontdek je meer rust en balans in je leven. 

Wanneer je deelneemt aan de training in groep, kan het motiverende karakter van samen oefenen en de verbinding door het delen van ervaringen een groot voordeel voor je betekenen.

Een beetje meer over mezelf

Met een lerarenopleiding wiskunde-biologie als achtergrond startte ik in 1994 mijn loopbaan in de verzekeringssector. Daarnaast kon ik als creatieve duizendpoot mijn passie kwijt in de tekenacademie. In 2013 liep ik in mijn job op een confronterende manier tegen mijn grenzen aan.

Ik weet als geen ander wat het is om door een burn-out on-hold gezet te worden. Toch kan ik vandaag zeggen dat deze periode me een waardevol verdiepingspad gebracht heeft waardoor ik nu heel anders en veel rijker in het leven sta. Het is het begin geweest van een weg waar ik in de eerste plaats goed voor mezelf heb leren zorgen. Ik investeerde in mezelf door workshops en opleidingen te volgen. In 2014 volgde ik zelf de 8-weken Mindfulness training, waar ik blijvend met veel positiviteit aan terug denk. Het wekelijks samenzijn met de andere deelnemers schiep een fijne band en inspireerde me om samen te mediteren. Het integreren van Mindfulness in mijn dagelijks leven is een geleidelijk proces geweest. Er waren periodes dat ik meer en periodes dat ik minder mediteerde. Toch bracht de tijd die ik op deze manier voor mezelf nam steeds heel veel rust en tegelijk veel nieuwe energie.

Ondertussen neem ik in mijn bagage meerdere inzichtgevende en creatieve opleidingstrajecten mee en behaalde ik op 01/06/2022 het basiscertificaat tot Mindfulness trainer bij Seetrue en IAM. Voor Hartcoherentie ben ik opgeleid door Louvanie en aangesloten bij Nerva. Momenteel laat ik me inspireren door de Jungiaanse psychologie en volg ik een opleiding Levenswijsheid. Verder blijf ik me verdiepen als trainer in aanvullende Mindfulness specialisaties.

Met veel enthousiasme getuig ik zelf uit eerste hand over de positieve manier waarmee het Lifestyle Traject binnen Medisch Thuis inzet op gezondheid. Door het volgen van dit traject ben ik nog meer gaan beseffen hoe waardevol Mindfulness voor mij is. Met het zetten van de stap tot Mindfulness trainer in bijberoep hoop ik vanuit een positieve ingesteldheid en milde mindfulle levensvisie eenieder te inspireren om zijn of haar eigen leven in handen te nemen en te leven vanuit zijn of haar eigen authentieke manier.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x