Zorgtraject Fibromyalgie

Mensen met fibromyalgie hebben last van chronische pijn in spieren en bindweefsel. Die pijn gaat vaak gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De ene dag zijn de klachten erger dan de andere.

Ben je klaar om te leren omgaan met de pijn op een andere manier, waarbij je zelf terug de regie neemt en je levenskwaliteit kan verhogen? Misschien onderging je al verschillende behandelingen en probeerde je al vele pijnstillers zonder het gewenste resultaat? In ons traject kom je te weten hoe dit komt en wat jij zelf kan veranderen en verbeteren.

Met dit groepstraject zetten we je op de goede weg!
We starten opnieuw op donderdag 8 februari 2024.

Praktisch:

 • Op basis van een vragenlijst word je geselecteerd voor dit traject. 
 • 2 jaar lang zullen we je begeleiden 
 • Prijs: je betaalt bij het kennismakingsgesprek €200 en na sessie 9 ook nog eens €200.
 • Per sessie worden de consulten bij dr. Kox aangerekend via derde betalersregeling. Je kan bij intake aan haar vragen hoeveel dit precies kan bedragen. Voor een kennismakingsgesprek wordt er via derde betalersregeling ook een consultatie aangerekend.
 • Zodra er voldoende deelnemers zijn, starten we een volgende groep op. Ben je geïnteresseerd? Laat het weten via het formulier!


Samen met een gedreven team van hulpverleners ga je 2 jaar lang aan de slag om je pijnklachten te verminderen, je veerkracht en levenskwaliteit te verhogen en je gedrag positief bij te sturen. We leren je keuzes te maken die goed zijn voor jouw gezondheid. 

We voorzien ook (persoonlijke) ondersteuning via ons online platform.

We willen je zelfzekerder laten voelen door je inzicht te geven in je eigen kracht en je doorzettingsvermogen, zodat je je gezonder en fitter gaat voelen.

Onder jouw regie en op het tempo dat jij aangeeft, leer je zelf specifieke schema’s op te stellen om je activiteiten weer op te bouwen. Met de juiste (persoonlijke) ondersteuning bieden we je een manier om je balans te vinden naar een voor jou gezond leven.

We laten je nooit vallen. Hoe moeilijk de weg ook is! We volgen je op gedurende een lange periode. Ook als je het lastig krijgt, doen we er alles aan om je betrokken te houden. Je gedrag veranderen is moeilijk, maar het biedt fantastische, nieuwe perspectieven.

Agenda:

SessieData groep 2023-01Data groep 2024-01
1. Kennismaking in groep: what’s your story?26/10/2322/02/24
2. Wat is pijn?09/11/2307/03/24
3. Wat is chronische pijn?23/11/2321/03/24
4. Triggers: ook bij mij!14/12/2318/04/24
5. To do or not to do?11/01/2402/05/24
6. Menselijke batterij - educatie slaap
25/01/2416/05/24
(Slaap-wel)(08/02/24)

7. Get organised22/02/2430/05/24
8. Emotieregulatie introductie - Educatie stress management07/03/2413/06/24
9. Relaxatietechnieken21/03/2427/06/24
10. Follow up - over stress18/04/2408/08/24
11. Follow up16/05/2405/09/24
12. Follow up - recall methode13/06/2403/10/24


In jaar twee krijg je volgende sessies:

 • Opbouw activiteiten dagelijks leven: uitleg + basisgegevens verzamelen
 • Opbouw activiteiten dagelijks leven: schema’s zelf opbouwen
 • Opbouw activiteiten dagelijks leven: follow up
 • Wat je nog niet wist
 • Introductie rugschool
 • Introductie nekschool
 • Bewegingsessies
 • Nabeschouwingssessie


Het traject

 1. Veilig en in alle vertrouwen:
  Wij zijn er voor jou, bij ons kan je jezelf zijn, bij ons ben je veilig. Ons multidisciplinair centrum heeft de expertise in huis: pijntherapeut, psychotherapeut, kinesist, diëtiste, … Wij luisteren naar jouw verhaal, we horen wat je zegt! En we zullen onze uiterste best doen om jou, met de beste zorgen, verder te helpen naar een betere levenskwaliteit.
 2. Inzicht geven en kennis vergroten:
  Wat is pijn? Hoe ontstaat pijn? Van pijnprikkel tot pijn? Hoe werkt pijn in het zenuwstelsel? Wat is centrale sensitisatie? Wat is het denken? Hoe werken emoties? Hoe kunnen emoties het lijf verstoren? Wat is het pijnmechanisme? Wat zijn de gedachten/gevoelens over pijn?
 3. Aanleren nieuwe vaardigheden:
  Je leert zelf aan de slag te gaan om je levenskwaliteit te verhogen. Je leert over zelfzorg, hoe je je emoties kan reguleren, je grenzen (h)erkennen, je leert stress te beheersen, je komt tot het besef wat er invloed heeft op je pijn, je krijgt handvatten om je klachten te laten afnemen.
  We nodigen je uit om zelf te gaan oefenen met deze nieuwe vaardigheden om zo het zelfhelend vermogen van je lichaam en je eigen regie te stimuleren.
 4. Activiteitenniveau verbeteren:
  Misschien geloof je het nu niet, maar meer bewegen zorgt ervoor dat je pijn afneemt. We vliegen er natuurlijk niet volle bak in. Je gaat geleidelijk aan, stap voor stap, op jouw tempo, onder professionele begeleiding, voorzichtig, meer bewegen. Na verloop van tijd stellen we samen een beweegplan op met thuisoefeningen.
  Zo krijg je weer vertrouwen in je lichaam. Dit maakt dat je stilletjes aan ook weer in staat zal zijn om meer deel uit te maken van de maatschappij.
 5. Persoonlijk evolutie:
  We zullen tijdens het traject je evolutie in kaart brengen door gebruik te maken van wetenschappelijk onderbouwde meetinstrumenten. Zo heb je zwart op wit hoe jij in staat bent jezelf en je leven te verbeteren.
 6. Toekomstperspectief voor een betere levenskwaliteit:
  Met dit traject willen we voorkomen dat je in de negativiteit blijft zitten. We willen de vicieuze cirkel van jouw situatie doorbreken en secundaire aandoeningen vermijden door je weg te houden van een ongezonde levensstijl. Hier hebben we het o.a. over gezonde voeding en stoppen met roken. Daarom komen ook pijnmedicatie en slaapmedicatie zeker aan bod.
 7. Geloof in jezelf!
  Een belangrijk aspect van dit traject is jou je geloof in jezelf terug te geven. Het zit je nu tegen, maar je kan er wat aan doen. Je kan het! Je kan je levenskwaliteit permanent verhogen door zelf de handen uit de mouwen te steken en je eigen geluk in handen te nemen. Door de nieuwe vaardigheden toe te passen en de opgebouwde conditie te onderhouden zal je je leven nieuwe wind inblazen en richting geven.

Je gaat op weg met een groep lotgenoten. Zo ervaar je de kracht van verbondenheid en herkenbaarheid. Die geest van positiviteit wordt alleen maar versterkt door de waardevolle expertise van de professionele begeleiders. Kortom, je bent in goede handen.


 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x