MEDISCH THUIS

fitness als medicijn

Medisch Thuis zet in op “positieve gezondheid”. Daarbij gaat het niet meer om ziek zijn of niet ziek zijn. Het gaat er om dat elk van ons zijn of haar vermogen ontwikkelt om positief om te gaan met de uitdagingen waarvoor het leven ons stelt. Die kunnen fysiek, emotioneel of sociaal zijn. Kortom, zoveel mogelijk de regie van je leven in eigen handen nemen!

Je kunt veel doen om die positiviteit en je veerkracht te vergroten.

“Fitness als medicijn” kan je daarbij helpen. Het is fitnessspecialist Yves Devos die het concept heeft ontwikkeld. Hij stelde vast dat heel veel mensen lijden aan chronische aandoeningen zoals artrose, zwaarlijvigheid, fibromyalgie, hart- en vaatziekten, diabetes en rug- en nekklachten. Heel vaak zorgen die ervoor dat je nog nauwelijks beweegt. Maar voldoende beweging in het dagelijkse leven is nu precies wat je wél moet doen! Wil je beter functioneren, dan is bewegen net zo belangrijk als je bloeddruk. Yves Devos werkte zorgtrajecten uit voor heel verscheiden chronische kwalen. Ze verlichten je aandoening, verminderen je pijn en verbeteren je levenskwaliteit.
In Medisch Thuis worden ze in groep aangeboden.

de fit-trajecten van Yves Devos

Naast de fit-trajecten van Yves Devos biedt Medisch Thuis nog eigen fitnesstrajecten aan.
Ook die worden voor groepen georganiseerd.

  • cervicaal traject (nek en hals)
  • lumbaal traject (lage rug en core stability)
  • deconditioneringstraject

de extra fitness-trajecten in Medisch Thuis

Natuurlijk houden alle trajecten ergens verband met je "fitter" voelen, je "beter in je vel" voelen. Toch zet Medisch Thuis de "zorgtrajecten" apart. Bij die trajecten speelt de psychologische factor vaak een belangrijker rol. De problematieken vragen doorgaans ook een wat complexere aanpak. 

de zorgtrajecten

terug naar "sport en bewegen"

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x