Restorative yoga met Hanne

Restorative yoga is een zeer ontspannende en herstellende vorm van yoga die gericht is op diepe rust en ontspanning van het lichaam en de geest. Het is ontworpen om het zenuwstelsel te kalmeren, stress te verminderen en het lichaam de gelegenheid te geven om te herstellen en te vernieuwen.

Restorative yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, inclusief mensen met beperkte mobiliteit, blessures of chronische aandoeningen. Het is een waardevolle oefening voor iedereen die behoefte heeft aan herstel, ontspanning en vernieuwing.

Elke donderdagavond om 19u
met Hanne Aerts
Er zijn 12 plaatsen beschikbaar

In Restorative yoga worden zachte, passieve houdingen (asana's) aangenomen die langdurig worden vastgehouden. Deze houdingen worden ondersteund met behulp van props zoals dekens, kussens en blokken, zodat het lichaam volledig kan ontspannen en gesteund wordt zonder inspanning. De nadruk ligt op comfort en het verlichten van spanning in het lichaam.

Tijdens het beoefenen van Restorative yoga worden ademhalingstechnieken gebruikt om de geest te kalmeren en dieper in een staat van ontspanning te komen. Dit helpt het parasympathische zenuwstelsel te activeren, wat het lichaam in een rust- en herstelmodus brengt.

De focus bij Restorative yoga ligt op bewuste ademhaling, het loslaten van spierspanning en het overgeven aan de zwaartekracht. Het is een uitnodiging om volledig te ontspannen, spanningen los te laten en te luisteren naar de behoeften van je lichaam. Het is een meditatieve praktijk die helpt om de geest te kalmeren en de balans te herstellen.

De voordelen van Restorative yoga omvatten het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het stimuleren van het immuunsysteem, het herstellen van energie en vitaliteit, het verlichten van pijn en spanning in het lichaam, en het bevorderen van een gevoel van diepe ontspanning en welzijn.

Restorative yoga met Hanne
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x