Loopbaanbegeleiding

Eens stilstaan bij wie je bent en wat je doet of wil doen is goud waard!

Zit je vast op werkgebied?
Ervaar je stress door je werksituatie?
Heb je weinig energie, twijfel je of je nog op je plaats zit?
Weet je niet precies welke job bij jou past of wat je wil gaan doen?
Misschien ben je je job ontgroeid of ben je klaar voor een nieuwe uitdaging…

Onze loopbaancoaches Esther en Hilde kunnen je helpen. We werken rond jouw talenten, dromen en persoonlijkheid. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je de juiste professionele keuzes kan maken.

We gaan samen op zoek naar antwoorden: Wie ben ik? Wat doe ik goed/graag? Wat vind ik belangrijk? Wat is mijn ideale werkomgeving? Hoe krijg ik meer voldoening in m’n werk? Hoe vind ik een balans tussen werk en privé?

We zetten alles op een rijtje en helpen je in je zoektocht. Misschien blijf je uiteindelijk toch bij je werkgever. Of start je een bijberoep. Als je de vacature vindt die bij je past… dan helpen we je solliciteren.

Je bent van harte welkom!


Wat zijn loopbaancheques?

Esther Simons Luistert – Beweegt – Verbindt is een gemandateerd centrum voor loopbaanbegeleiding. Dit betekent dat je de begeleiding kan betalen met loopbaancheques die je voor een fractie van de prijs koopt bij VDAB. Of je nu werknemer, zelfstandige, leerkracht, ambtenaar of werkgever bent, met VDAB-loopbaancheques betaal je zelf maar €11,25/uur voor de persoonlijke begeleiding en de overheid past de rest bij.

Om in aanmerking te komen voor een loopbaancheque van VDAB moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf algemene voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Verder zijn er nog een aantal specifieke situaties die worden gelijkgesteld aan “werken als werknemer of zelfstandige” en zijn er ook uitzonderingen op wonen in Vlaanderen of Brussel. 

Ook als je niet in aanmerking komt voor loopbaancheques van VDAB, kan je loopbaanbegeleiding volgen, maar dan betaal je de begeleiding zelf.

Klik op een foto om contact op te nemen met Esther of Hilde.

Esther Simons, Loopbaancoach, lifecoach en wandelcoach

Hilde Theunis, TRE-therapeute, Coach bij diverse stress- en traumagerelateerde klachten, loopbaan- , hartcoherentie-, stress- en burn-out coach  

Praktisch:

  • Klik op onze foto en neem contact met ons op via het formulier. Al je vragen zijn welkom!
  • Tijdens een kort (telefonisch) kennismakingsgesprek krijg je heel wat informatie. Jij beslist of we een loopbaanbegeleiding opstarten en we plannen een eerste afspraak. Dit kan overdag, maar uiteraard ook ’s avonds.
  • Vraag je eerste loopbaancheque aan via https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding en zodra je die ontvangen hebt, stuur je hem door naar ons.
  • Samen starten we jouw persoonlijke traject; dit kan 1-op-1 of online.
  • Na 4 uur coaching, kan je de tweede cheque bestellen, de tweede cheque geeft je recht op 3u coaching.


Hoe vraag je een loopbaancheque aan?

Surf naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding en klik op de knop “bestel loopbaancheques”. Log in op de website van VDAB en volg de instructies. Als je recht hebt op een loopbaancheque, dan zie je dit meteen.

Je doet de aanvraag en de betaaluitnodiging (€45) verschijnt meteen op je scherm. Je zal ook een mail ontvangen met diezelfde betaaluitnodiging.

Wanneer VDAB jouw bijdrage ontvangen heeft, is je loopbaancheque onmiddellijk beschikbaar in je VDAB-account: Log in, klik "Menu" en dan "Documenten". Je kan de loopbaancheque downloaden.

Deze mag je via mail doorsturen naar ons, zo brengen wij de administratie in orde.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x