Kidscorner: Eerstelijnspsychologische ondersteuning

Eerstelijnspsychologische zorg is een vorm van kortdurende hulp met als doel jou in je kracht te zetten en je psychisch welzijn te verhogen. Het eerstelijnspsychologische ondersteuningstraject is door de overheid in het leven geroepen om psychologische zorg voor iedereen toegankelijk te maken door de barrière van hoge kosten weg te nemen.

Een traject omvat een gratis kennismakingsgesprek en 8 sessies per kalenderjaar tegen een tarief van €11 per sessie (€4 per sessie bij verhoogde tegemoetkoming). Voor personen onder de 24 jaar is het helemaal gratis.

Iedereen, vanaf 16 jaar kan bij mij terecht.

Tijdens het traject bespreken we samen je klachten en vragen. We verhelderen deze en bekijken wat jij zelf kan doen om je beter te voelen. Samen zoeken we naar manieren om met je klachten om te gaan.

We betrekken mensen die voor jou belangrijk zijn bij de hulpverlening, voor zover jij dat wil. Het kan gaan om familie, vrienden, anderen hulpverleners.

Verschillende thema's kunnen aan bod komen, zoals somberheid, gebrek aan energie, onzekerheid, piekeren, laag zelfbeeld, moeite met relaties, eenzaamheid, gevoelens van uitputting en verlieservaringen.


Jeroen Dillen, Klinisch psycholoog, geconventioneerde eerstelijnspsycholoog (ELP)

Mocht de eerstelijnshulp niet voldoende blijken, dan verwijzen we graag door naar meer gespecialiseerde hulp. In dat geval kun je mogelijk een GPZ-traject starten.

Ons doel is het bevorderen van jouw persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van jouw algemeen welzijn. We streven ernaar om je betaalbare en effectieve zorg te bieden, zodat je een volwaardig en gelukkig leven kan leiden.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x