In team

Medisch Thuis staat voor een aanpak van de "totale mens". Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. En dat is absoluut geen ontdekking van de laatste jaren. Neen, de oude Romeinen wisten al waarop het aankwam: "mens sana in corpore sano" - "een gezonde geest in een gezond lichaam"! Teamwerk is dan ook in Medisch Thuis een sleutelbegrip. En al helemaal, als het om sport en bewegen gaat. Een paar voorbeelden.

In team met de paramedici

Je sukkelt al maanden met klachten aan nek, schouders of rug en kan men geen duidelijke oorzaak vinden?Je kampt met een  burn-out? Je gaat door een depressie? Je llijdt aan fybromyalgie of chronische vermoeidheid?
Wellicht zul je in eerste instantie op verhaal kunnen komen bij iemand van onze paramedici. Maar het zou best kunnen dat in de loop van je traject blijkt dat gezonde beweging een onmiskenbare meerwaarde zou bieden voor jou. In overleg met de sportkinesist en de bewegingscoach en uiteraard in samenspraak met jou bekijkt men de mogelijkheden.

In team met de leerkracht yoga, pilates of dans

Een traumatisch gebeuren, een snijdende verlieservaring, een pijnlijke scheiding ... halen je er helemaal onderuit. Letterlijk weer in beweging komen blijkt een goede stap om stilaan weer positiever en veerkrachtiger in je leven te gaan staan. Maar laat sporten nu echt niet je ding zijn... Dan zijn er vast en zeker alternatieven voor jou. Misschien dans je wel graag? Of kunnen rustige yoga-oefeningen voor jou een eerste stap betekenen? Of kan pilates jou op het lijf geschreven zijn.

In team met de podoloog en de sportkeuringsarts

Met voetstandafwijkingen en voet- , knie-, heup- of rugletsels kom je doorgaans bij de podoloog terecht. Die gaat op zoek naar de oorzaak van je probleem.

Misschien stelt hij een onevenwicht vast in bepaalde spieren. Dan zijn gerichte spieroefeningen wellicht de oplossing. Blijkt dat je voet echt correcties nodig heeft, dan zal een corrigerende zool voor jou het beste zijn.

Er is dan ook een constante samenwerking mogelijk tussen de podoloog, de sportkinesist en de sportkeuringsarts. Eén doel: wat is voor jou de beste begeleiding op maat, aangepast aan jouw specifieke noden.

Naar sport en bewegen

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x