Tekentaal: een reeks intuïtief-creatieve workshops

Tekentaal, met Hilde Theunis, is een reeks van workshops, om intuïtief en creatief tot rust te komen. Je kan ervoor kiezen om ze allemaal te volgen, of je kan enkele workshops volgen die je het meest aanspreken.

Via 'Tekentaal' leer je jezelf beter kennen, maken we contact met ons onderbewuste en ontdekken we zo onze eigen wijsheid. We gaan verstillen, vertragen en laten je creatieve vuur (terug) aanwakkeren.

Iedereen kan het! Het gaat niet om het eindresultaat, wel om het proces.

We gaan o.a. aan de slag met: Zentangle-based Art, Neurographic art, Spiegelen, Vormtekenen, De kracht van de cirkel, Bloemenpracht enz. 

Praktisch:

  • Op donderdag 23/05, 13/06, 19/09, 24/10, 28/11 en 19/12/24, telkens van 13u30 tot 15u30.
  • Prijs: €30 per sessie, inclusief alle materialen, koffie/thee/water en versnapering
  • Inschrijven via het formulier

Hilde Theunis,
TRE®-therapeute, loopbaan-, hartcoherentie-, stress- en
burn-out coach


Donderdag 25 januari: : Zentangle based art

We maken onze eerste tekeningen en een bladwijzer.

Zentangle based art is een creatieve kunstvorm en ontspanningstechniek die draait om het tekenen van gestructureerde, herhalende patronen binnen een omtrek of kader.

Het doel is niet alleen om visueel aantrekkelijke kunstwerken te creëren, maar ook om een gevoel van ontspanning, focus en creatieve expressie te bevorderen.

Het draait om het combineren van herhalende patronen, lijnen, vormen en texturen om een gestructureerd en toch uniek kunstwerk te maken. Het proces is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus en kan worden genoten als een vorm van meditatie en ontspanning, evenals een creatieve uitlaatklep.

Donderdag 22 februari: Neurographic art

Neurographic art is een creatieve kunstvorm en therapeutische techniek die gebaseerd is op de ideeën van neuropsychologie en heeft als doel emoties en gedachten visueel uit te drukken door middel van tekeningen en kleuren.

De techniek van neurographic art houdt in dat je lijnen, vormen en kleuren gebruikt om je innerlijke wereld en emoties uit te drukken. In tegenstelling tot traditionele kunstvormen, waarbij de focus vaak ligt op het creëren van een specifiek beeld of object, richt neurographic art zich op het proces van tekenen en het laten stromen van je gedachten en gevoelens op papier.

Neurographic art wordt vaak gebruikt als een vorm van creatieve therapie om stress te verminderen, emoties te uiten en innerlijke conflicten te verkennen. Het wordt ook gewaardeerd als een manier om de verbinding tussen de geest en het lichaam te versterken en om persoonlijke groei en zelfbewustzijn te bevorderen.

Donderdag 28 maart: Neurangle

Een combinatie van zentangle based art en neurographic art.

We gaan deze twee kunstvormen combineren en elementen uit beide stijlen integreren in één werk.  Het belangrijkste is om creatief te zijn en te experimenteren om te zien hoe deze twee benaderingen elkaar kunnen aanvullen en verrijken. We gebruiken de zentangle patronen om delen van de neurografische tekening in te vullen. De combinatie van de zentangle patronen met de vrije lijnen en kleuren geeft dan een unieke manier om emoties en gedachten uit te drukken.


Deze workshops zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of artistieke ervaring. 
Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of nog nooit eerder hebt getekend, 
Tekentaal is toegankelijk voor iedereen.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x