Vinyasa yoga met Vicky

Vinyasa is het onderdeel van de Ashtanga yoga dat zich toespitst op de ademhaling en hoe je deze toe kunt passen tijdens de verschillende Asana’s. Vinyasa yoga maakt gebruik van ‘Vinyasa’s’, dit is een reeks van dynamische houdingen die je achter elkaar uitvoert en laat samenwerken met je ademhaling om een bepaalt effect te krijgen. Door deze flow van asana’s kan op het ritme van je ademhaling kan je meer diepgang opzoeken in je practice.

Je begint rustig, waarna je opbouwt naar de meest uitdagende houdingen en vanuit deze ga je terug naar wat rustigere houdingen om af te koelen en tot slot sluit je af met Savasana. Zowel balans, kracht als flexibiliteit komen aan bod.

Een van de bekendste Vinyasa’s is misschien wel de Zonnegroet. Dit is een typisch voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat.

Elke dinsdagavond om 20u
met vicky Taymans
Er zijn 12 plaatsen beschikbaar

Is Vinyasa yoga geschikt voor iedereen?

Een beetje yoga-ervaring is een pluspunt. Hatha yoga of een andere vorm van yang yoga vormen een goede basis om te starten met Vinyasa.

Nuttig om weten is dat je je aan een sportief lesje yoga mag verwachten. Er zit namelijk veel beweging in de practice. Maar de docent stelt zich flexibel op: ze schat de intensiteit en de houdingen voor een les in op basis van de ingeschreven yogi’s.

Als je op zoek bent naar een meer rustige vorm van yoga, wanneer je vooral yoga doet om te ontspannen of wanneer je bepaalde blessures of ziektes hebt, is Vinyasa yoga niet geschikt.

Vinyasa yoga versterkt lichaam en geest:

  • Meer beweging: de flexibiliteit neemt toe, maar je gaat ook transpireren.
  • Reiniging van het lichaam: doordat je beweegt, de bloedsomloop op gang komt en de zweetklieren worden gestimuleerd, zul je je afvalstoffen beter kwijt kunnen raken.
  •  Meer kracht: je ontwikkelt meer spierkracht, verschillende spiergroepen worden versterkt.
  • Een betere ademhaling: ademhalingsoefeningen en meditaties spelen bij Vinyasa Yoga een grote rol. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

De betekenis van “Vinyasa”

‘Vinyasa’ is een Sanskriet woord dat vrij vertaald wordt naar ‘dingen in juiste volgorde zetten’. 

Een Vinyasa les is inderdaad opgebouwd in een bepaalde volgorde dat naar een specifiek resultaat of effect toewerkt. Elke Yogales kun je daarom zien als soort recept om naar een resultaat toe te werken. Vinyasa Yoga is daar niet uniek in, aangezien iedere goede Yogales ongeacht de Yogavorm, een bepaalde achterliggende gedachte heeft, een doel waar naartoe wordt gewerkt.

Vinyasa yoga met Vicky
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x