Pilates

Liever geen yoga?
Dan is Pilates misschien wel iets voor jou!!

Pilates is een bewegingsmethode waarbij je leert je lichaamscentrum te versterken via oefeningen op de mat. De oefeningen richten zich op de kernspieren, met als doel het versterken van de spieren in de buik, het bekken en de onderrug. Je leert je "core" gebruiken om de rest van je lichaam aan te sturen. Zo vergt bewegen minder moeite. Je zet je kracht en je energie zo efficiënt mogelijk in.

Door je aandacht naar binnen te richten, breng je op een bewuste manier je lichaam in beweging. Het samenspel van lichaam en geest vormt een perfecte tandem, waardoor je je optimaal voelt in je eigen lichaam!

Pilates kan door iedereen beoefend worden, ongeacht de conditie, en is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Neem Pilates op om je flexibiliteit, kernkracht en conditie te verbeteren.

Florence Hopmans,
Pilates docente

De groepslessen vinden plaats op dinsdag om 16u30

Vanaf 2 mei verhuizen deze sessies naar donderdag, telkens om 11u15.

Prijs: €15 per les of €120 voor een 10-beurtenkaart.

Pilates geeft je de handvatten om je klachten efficiënt te leren verminderen. 

Groepslessen

Er wordt les gegeven een kleine groepen van maximaal 8 personen. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke coaching en correcties. Het gaat om oefeningen op de mat, waarbij kleine instrumenten worden gebruikt  (bv. kleine ballen of foamrollers). De lessen worden verdeeld in verschillende niveaus, zo kun je werken op het tempo dat het beste bij je past.

  • Prijs: €15 per les of €120 voor een 10-beurtenkaart
  • Locatie: Medisch thuis
  • data: elke dinsdag van 16u30 tot 17u30, vanaf 2 mei: elke donderdag van 11u15 tot 12u15
Privélessen

Je krijgt gedurende een uur les een op een. Ook hier gebruiken we kleine instrumenten. De les focust op jouw aandachtspunten. Het kan gaan om een meer therapeutische sessie, maar evenzeer om een stevige work-out. Absoluut een aanrader voor mensen met specifieke klachten of blessures. Ook voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en willen leren hoe hun lichaam optimaal en klachtenvrij functioneert.

Duolessen

De naam zegt het zelf: je krijgt les met zijn tweeën. De les wordt aan jullie behoeften aangepast. Er is veel ruimte voor vragen en correcties. Een tussenoplossing voor wie liever niet kiest voor een groepsles maar evenmin voor een privéles. Ook hier gebruiken we gewichtjes, ballen, foamrollers...

Je kiest zelf of je de privé/duoles wil volgen bij jou thuis (regio Laakdal, Geel, Kasterlee) of bij Medisch Thuis. De prijs van een privé of duoles is €50 of €450 voor een 10-beurtenkaart. Neem via het invulformulier contact op met Florence voor meer informatie over de privélessen en duolessen.

De voordelen van Pilates

Verbeterde kernkracht: Pilates legt sterk de nadruk op het versterken van de spieren in het gebied van de buik, het bekken en de onderrug. Dit draagt bij aan een verbetering van de kernkracht en stabiliteit.

Toename van flexibiliteit: Pilates omvat oefeningen die de flexibiliteit van het hele lichaam bevorderen. Regelmatige beoefening kan helpen de lenigheid van spieren en gewrichten te vergroten.

Betere houding: Pilates benadrukt bewustwording van de houding en de juiste uitlijning van het lichaam. Hierdoor kan het bijdragen aan een verbeterde lichaamshouding, wat op zijn beurt rugpijn en andere gerelateerde problemen kan verminderen.

Spierbalans: Pilates richt zich op het bereiken van een evenwichtige spierontwikkeling in het hele lichaam. Dit helpt bij het voorkomen van onevenwichtigheden en kan problemen met overbelasting van bepaalde spiergroepen verminderen.

Betere ademhalingstechniek: Pilates moedigt diepe ademhaling aan, wat de algehele longcapaciteit kan vergroten en kan bijdragen aan ontspanning en stressvermindering.

Lichaamsbewustzijn: Pilates vereist concentratie en controle over de bewegingen, waardoor het helpt bij het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Dit kan zich vertalen naar verbeterde coördinatie in dagelijkse activiteiten.

Rehabilitatie na blessures: Vanwege de nadruk op gecontroleerde en lage impactbewegingen, wordt Pilates vaak gebruikt als revalidatieoefeningen voor mensen met blessures, met name rug- en gewrichtsproblemen.

Stressvermindering: De focus op ademhaling, concentratie en bewuste bewegingen in Pilates kan bijdragen aan stressvermindering en ontspanning.


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x