Organisatie

Raadpleging

Voorlopig is er geen vrije raadpleging meer. Alle consultaties bij de arts of verpleegkundige vinden plaats op afspraak. Je kan online een afspraak boeken, rechtstreeks in de agenda van de arts of verpleegkundige:

Boek je afspraak slim

Boek je afspraak tijdig, wacht niet tot het laatste moment. We hebben het druk en de agenda loopt vlug vol.

Als je op geplande controle moet komen, boek dan liefst één of twee weken op voorhand je afspraak. Liefst niet op een maandag of na een verlengd weekend, want dan proberen mensen die in het weekend ziek werden ons al te bereiken voor een dringend consult.

Wanneer jij tijd hebt tijdens de kantooruren, boek dan je afspraak liefst in de voormiddag en  hou de avonduren vrij voor patiënten die tijdens de kantooruren niet kunnen langskomen.

Boek routine afspraken bij voorkeur niet tijdens vakantieperiodes. Vaak nemen huisartsen dan ook verlof en is het dus drukker voor de overgebleven artsen.

Alvast hartelijk dank om hier rekening mee te houden.

Huisbezoeken

Omdat er in de praktijkruimte betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn, adviseren wij je om altijd naar de praktijk te komen, indien mogelijk.

Als je niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kan je telefonisch via het nummer 013 66 66 55 een huisbezoek aanvragen tussen 8u en 10u30. Geraak je 's ochtends niet meteen telefonisch binnen in de praktijk? Heb geduld, waarschijnlijk zjin de telefoonlijnen overbezet. Probeer het over een 5 tal minuten nog eens.

Belmomenten

De artsen zijn alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 11u30 tot 12u en van 16u30 tot 17u. Op deze tijdstippen kan je telefonisch contact opnemen voor o.a.:

  • het vragen van een voorschrift
  • het bespreken van de resultaten van een onderzoek (bv. bloedafname)

We vragen je om deze belmomenten te respecteren en om geen telefonisch contact op te nemen met de huisartsen buiten deze tijden, wanneer je geen dringende hulp nodig hebt.

Je mag natuurlijk ALTIJD telefonisch contact opnemen met de huisartsen voor dringende zaken.

Het medisch secretariaat is heel de dag telefonisch bereikbaar en staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Nu een arts nodig wegens ziekte?

Als je ziek bent, wacht dan niet tot 's avonds om je dokter te consulteren maar boek vroeg genoeg een afspraak.

Zie je online geen afspraken beschikbaar staan? Neem dan telefonisch contact op. Doorgaans hebben we elke dag nog afspraken ter beschikking voor dringende zaken die niet online staan.

Spoedgevallen

Als je dringend hulp nodig hebt, mag je altijd bellen! ECHTE spoedgevallen krijgen ALTIJD voorrang.

Wachtdienst

Tijdens het weekend, op feestdagen, ’s avonds of tijdens de nacht (van 19u tot 8u) kan je terecht bij de dokter van wacht op het nummer 

Meer informatie vind je op: https://www.wachtpostzuiderkempen.be/

Heb je buiten de werkuren een verpleegkundige nodig, kan je onze verpleegkundige van wacht bereiken op het nummer 013 66 66 55, kies optie 2.

Verpleegkundige zorg

Veel onderzoeken en taken kunnen door onze verpleegkundigen uitgevoerd worden, denk maar aan bloedafnames, hechtingen verwijderen, preoperatieve vragenlijst invullen, wratjes bevriezen, vaccinaties geven, uitstrijkjes,...
Boek bij voorkeur een afspraak bij onze verpleegkundigen in, op deze manier kan je vaak nog de dag zelf al verder geholpen worden.

Onze praktijk voorziet ook verpleegkundige zorgen. Als je nood hebt aan verpleegkundige-zorg-aan-huis, kan je ook op onze verpleegkundigen een beroep doen. Neem telefonisch contact op met de praktijk om de zorg aan huis te regelen.

Maatschappelijk werkster / Sociale dienst

Iedereen die ingeschreven is in het forfaitair systeem van Huisartsen ’t Rondpunt kan gratis terecht bij onze maatschappelijk werkster voor:

  • het organiseren van de thuiszorg
  • informatie over tegemoetkomingen
  • aanvragen van tegemoetkomingen
  • psychosociale ondersteuning
  • ondersteuning van mantelzorgers
  • vroegtijdige zorgplanning
  • het wegwijs maken in de sociale kaart
  • ...

Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt?

Weet je niet goed of je wel of niet naar de dokter moet? Kijk het na op: www.moetiknaardedokter.be

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x