Emily Van Hasselt

Hallo, ik ben Emily en ik neem je graag mee op klankreis.

Bij Medisch Thuis kan je me terugvinden in de polyvalente ruimte waar ik klankrelaxatie aanbied.

Diepe ontspanning en innerlijke rust wordt vaak gelinkt aan yoga, dit wordt vaak geassocieerd met lenigheid en flexibiliteit, maar wat als je niet zo buigzaam bent en je gewrichten niet lijken mee te werken? En jij net meer gespannen bent door yoga?

Dan is klankrelaxatie misschien de oplossing voor jou! 

Klankrelaxatie is een holistische benadering van ontspanning die gebruik maakt van geluidsgolven, klanken en trillingen om stress te verminderen en innerlijke rust te bevorderen.

Klankrelaxatie kan je helpen om:

 • spanningen los te laten
 • drukte in je hoofd te verminderen en de stroom van gedachten los te laten
 • angst te verminderen
 • tot rust te komen
 • beter te slapen

Praktisch

 • Ik ontmoet je graag om de andere week op woensdagavond van 21u15 tot 22u15. Wat later op de avond, maar zo ben je meteen klaar voor een heerlijke nachtrust.
 • Tijdens deze groepssessies neem ik je graag mee op een bijzondere klankreis, startende met een korte meditatie/visualisatie, gevolgd door helende klanken en afsluitend met een kopje thee!
 • Het enige wat je hoeft te doen is comfortabel liggen of zitten en je overgeven aan de helende klanken.
 • De prijs per sessie bedraagt €12, een 5-beurtenkaart kost €50 en een 10-beurtenkaart kost €100, ter plaatse te betalen.
 • Inschrijven via de oranje knop (online agenda).
 • Max. 12 deelnemers per sessie
 • Heb je vragen of aarzel je of een klankrelaxatie iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact met me op via het formulier.

Wat je nog wil weten

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat klankrelaxatie een aantal positieve effecten kan hebben op het welzijn. Ten eerste kan het de stressrespons verminderen en de hartslag vertragen, waardoor een diepe staat van ontspanning ontstaat. Dit is essentieel voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van rust en kalmte in onze vaak hectische levens.

Bovendien kan klankrelaxatie helpen bij het verminderen van angst en het verbeteren van de slaapkwaliteit. De trillingen en geluidsgolven die tijdens deze sessies worden gebruikt, hebben invloed op onze hersengolffrequenties, waardoor we gemakkelijker in een meditatieve staat kunnen komen. Dit is vooral waardevol voor mensen die worstelen met overactieve gedachten en de behoefte hebben om even uit hun hoofd te stappen.

Tot slot is de klankrelaxatie voor iedereen toegankelijk. In tegenstelling tot yoga heeft klankrelaxatie geen fysieke beperkingen. Iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamstype of conditie kan de voordelen ervaren. Het enige wat je hoeft te doen is comfortabel liggen of zitten en je overgeven aan de helende klanken.

Eén op één sessies

Hou jij niet van een groepsgebeuren, maar heb je wel nood aan diepe rust, dan is een één op één sessie zeker iets voor jou. Een één op één sessie kan je ook helpen bij fysieke of emotionele pijnpunten.

Heb je vragen of aarzel je of een klankrelaxatie iets voor jou is, neem dan vrijblijvend contact met me op via het formulier.

Meer over mezelf

Als ergotherapeut, geloof ik sterk in het benaderen van mensen als een geheel, waarbij zowel het fysieke als het mentale aspect samenvloeien. Ons fysieke lichaam fungeert vaak als een spiegel van onze innerlijke beleving.

Zelf ben ik begonnen met yoga, maar in tegenstelling tot vele anderen, ervoer ik daar geen innerlijke rust. In plaats daarvan voelde het als presteren en had ik fysiek niet de mogelijkheden om de houdingen uit te voeren zoals ik wilde.

Dan kwamen klankschalen op mijn pad en op die manier ben ik me erin gaan verdiepen. Zo heb ik persoonlijk de vele voordelen van klankrelaxatie kunnen ervaren.

In mijn praktijk combineer ik diverse benaderingen omdat ik ervan overtuigd ben dat elke goed onderbouwde therapie iets te bieden heeft voor ieder individu.

WELL-ZIJN - de bron van hernieuwing

Emily Van Hasselt
 • {{ message }}
 • {{ bookable_message }}
 • {{ event_message }}
Emily Van Hasselt
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x