Kidscorner: Auti-coaching

Onze auti-coach is er om jongeren en jongvolwassenen met autisme te ondersteunen bij het begrijpen van zichzelf, het omgaan met uitdagingen en het ontwikkelen van vaardigheden om succesvol te functioneren in verschillende aspecten van het leven.

De coaching is volledig afgestemd op de unieke eigenschappen en uitdagingen van de persoon met autisme en kan verschillende gebieden omvatten, zoals:

  • Sociale vaardigheden: Het aanleren van sociale vaardigheden en het begrijpen van sociale interacties, zodat de persoon beter kan omgaan met sociale situaties.
  • Communicatie: Het verbeteren van communicatievaardigheden, zowel verbaal als non-verbaal.
  • Emotie-regulatie: Het helpen van de persoon om emoties te herkennen en ermee om te gaan.
  • Zelfstandigheid: Het ontwikkelen van vaardigheden om zelfstandig te functioneren in het dagelijks leven, zoals plannen, organiseren en omgaan met veranderingen.
  • Stressmanagement: Het leren omgaan met stress en overprikkeling.
  • Zelfinzicht: Het vergroten van het begrip van de eigen sterke punten en uitdagingen die samenhangen met autisme.


Bram Vreven

Om de best mogelijke ondersteuning te bieden, kijken we verder dan alleen de gespreksruimte. Indien nodig trekken we er samen op uit om te oefenen in de praktijk. Bovendien kunnen broers, zussen, ouders, school, werk of stage worden betrokken om gezamenlijk rond de persoon met autisme te staan.

Ons doel is het bevorderen van de persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van het algemeen welzijn en helpen een volwaardig en gelukkig leven te leiden waarbij het volledige potentieel kan benut worden.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x