MEDISCH THUIS

kankerrevalidatietraject

Kanker is een ingrijpende ziekte en vraagt een zware behandeling. Je wilt de draad weer opnemen na je kankerbehandeling. Je hebt last van stress, angst, extreme vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, een verminderde conditie. Kortom, je levenslust kreeg een flinke deuk.

Het kankerrevalidatietraject helpt je om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Beweging heeft een gunstig effect op je herstel. Daarvoor staat de sportkinesist voor je klaar. Je traint je conditie en je kracht. Je werkt aan je fitheid. Dat gebeurt allemaal via gepaste oefeningen. Tegelijk leer je omgaan met je fysieke beperkingen.

De diëtiste geeft je tips en begeleidt je om gezond, evenwichtig en energierijk te eten.

Herstellen na kanker zorgt ook vaak voor stress, spanningen, vermoeidheid, concentratie-, geheugen- en slaapproblemen, een verlaagd zelfbeeld etc. Tot rust komen, ontspannen en ontstressen zijn van groot belang om je weer beter in je vel te voelen. Daarbij kunnen de de (yoga in combinatie met mindfulness), de en de je zeker helpen. Zij leren je elk vanuit hun specifieke expertise om te relaxeren Een goede ademhalingstechniek kan al wonderen doen.

Via een intakegesprek, kun je ervoor kiezen om een kankerrevalidatietraject volledig op jouw maat te laten uittekenen. Of je kunt op weg gaan met een groep lotgenoten. Zo ervaar je de kracht van verbondenheid en herkenbaarheid. Die geest van positiviteit wordt alleen maar versterkt door de waardevolle expertise van de professionele begeleiders. Kortom, je bent in goede handen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x