MEDISCH THUIS

Vicky Taymans

Hallo. Ik ben Vicky. Gepassioneerd door dans en yoga. Het is de rode draad in mijn leven.

het begon als kind met ballet

Als kind zette ik mijn eerste balletpasjes in diverse dansscholen. Mijn middelbare opleiding werd de Koninklijke balletschool in Antwerpen. Daar ontdekte ik het belang van persoonlijke discipline én van de nood aan lichamelijke rust bij topsport.

hoe yoga in mijn leven kwam

Met die bagage startte ik in 2012 mijn opleiding bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Tijdens die studie kwam ik voor het eerst in contact met yoga via een gepassioneerde yogadocent. Toen ik drie jaar later mijn diploma op zak had, besloot ik door Zuidoost-Azië te trekken. Daar groeide mijn yoga-interesse nog meer.

Ik gaf sportlessen zoals pilates en Zumba (fitness gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans), maar bleef op zoek naar nieuwe, professionele uitdagingen. In 2016 voltooide ik een Ashtanga yogaopleiding in Antwerpen. Later schoolde ik me bij in andere yogavormen zoals yin, Hatha, Hot yoga & Vinyasa. Ik werkte als docente yoga bij Yoga Vida in Geel en bij Viapura in Westerlo. Momenteel ben ik deeltijds dansdocente aan de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans in Geel.

nu is yoga een echte passie

Het is ongelofelijk boeiend te zien hoe yoga mensen mentaal en fysiek doet groeien. Mooi is dat yoga voor iedereen toegankelijk is. Elk kan zijn eigen doelen nastreven. Als docente komt het erop aan om je telkens weer aan te passen aan de variëteit van de groepen waarmee ik in contact kom. Daarvoor ga ik graag voluit! Tot gauw.

Welke soorten yoga ik geef, vind je terug in de rubriek "yoga-aanbod in Medisch Thuis".


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x