Gezins- en kindercoach

SARAH MASEREEL


WERKUREN


op afspraakCONTACT INFO


Je kan bij Sarah terecht voor begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders, die het op een bepaald vlak of moment moeilijker hebben.

Als mama van 4 kinderen en als juf kan ik wel zeggen dat kinderen mijn leven zijn.
Elk kind is uniek, elk met zijn eigen karakteristieken. Feit is dat elk kind zijn portie talenten heeft waardoor hij kan uitgroeien tot een volwassene die vlot kan functioneren in de maatschappij. Bij het ene kind gaat die ontwikkeling grotendeels vanzelf; het andere kind heeft hier meer begeleiding bij nodig.
Het welbevinden van de kinderen is voor mij steeds prioritair geweest, zowel in gezinsverband als op school. Een kind kan zich pas volledig ontplooien als hij zich goed in zijn vel voelt, als hij zich veilig voelt in de groep.
Doorheen mijn 25 jaar ervaring in het onderwijs heb ik gemerkt dat steeds meer ouders en kinderen nood hebben aan extra ondersteuning op sociaal en emotioneel vlak. Het jeukte enorm om daar verder iets mee te doen!

Daarom ben ik in 2018 de cursus “gezins- en kindercoach” gaan volgen. Met deze opleiding en met mijn jarenlange ervaring in het onderwijs wil ik kinderen, jongeren en hun ouders begeleiden die het op een bepaald vlak of moment moeilijker hebben. Samen gaan we op zoek naar waar het vastloopt, maar vooral naar houvasten om ermee om te gaan en naar mogelijke oplossingen. Op die manier komt het kind / jongere steviger in zijn schoenen te staan en kan hij zich verder ontplooien.

Ik sta nog steeds in het onderwijs omdat ik mijn hart daar verloren heb. Maar ik wou nog meer betekenen voor die kinderen / jongeren die extra aandacht of hulp nodig hebben. Daarom ben ik gestart als gezins- en kindercoach in bijberoep.
De problematieken waar ik mee aan de slag ga, zijn van socio-emotionele aard zoals:
pestgedrag, psychosomatische klachten, zelfvertrouwen, faalangst, hooggevoeligheid, perfectionisme, assertiviteit, anders zijn, …

Ik ga in gesprek, maar ik ga vooral creatief te werk. Via tekeningen, verhalen, rollenspelen, muziek, knutselwerkjes, … probeer ik het kind / jongere beter te leren kennen en gaan we samen op pad.
Een andere techniek die ik graag gebruik, is samen op zoek gaan naar de talenten in de ruime zin van het woord. Kinderen ontdekken op die manier wie ze echt zijn, wat er in hen zit en wat ze ermee kunnen doen.
Samenwerking met ouders en eventueel met de leerkracht vind ik heel belangrijk. Door samen de uitdaging aan te gaan, bereiken we veel meer. Maar dit is altijd in samenspraak met het kind / jongere.Praktische info:

Sessie-coaching: 50 à 60 minuten
Tarief coaching: €50 per sessie
Locatie: Meerlaarstraat 62, 2430 Laakdal

Medisch Huis 't Rondpunt trekt voluit de kaart van Positieve Gezondheid.

Geplande evenementen of workshops