Pijntherapeut & Tabakoloog

KATHLEEN VANHOVE


WERKUREN


Steeds op afspraak.CONTACT INFO

PIJNTHERAPEUT


Wanneer iemand chronisch pijn heeft, kan het gebeuren dat hij of zij steeds minder gaat bewegen uit angst om meer pijn te krijgen. Patiënten kunnen daardoor in een negatieve spiraal terecht komen; door minder te bewegen, neemt hun conditie nog verder af, waardoor zij steeds meer pijn krijgen. Graded Activity is een programma dat erop gericht is deze negatieve spiraal te doorbreken. Dit gebeurt door de patiënt geleidelijk aan meer te laten bewegen. Het programma is daarom voornamelijk praktijkgericht. De fysiotherapeut gaat samen met zijn patiënt aan te slag om deze stapsgewijs zijn of haar conditie te laten opbouwen. Dit gebeurt aan de hand van een individueel opgesteld oefenschema, dat begint op een haalbaar niveau en met kleine stapjes opbouwt.

Patiënten die baat kunnen hebben bij dit programma zijn patiënten met langdurige klachten aan het bewegingsapparaat waar niet altijd een duidelijke oorzaak of diagnose kan gesteld worden. Denk hierbij aan patiënten met een nek- of rugklachten. Maar ook patiënten met burn-out, fybromyalgie en chronische vermoeidheid. Kortom patiënten waarbij chronische pijn leidt tot arbeidsverzuim of ernstige andere beperkingen in hun leven.

Waar: Huisartsengroep Meerlaar

Afspraak maken: Via secretariaat Huisartsengroep Meerlaar op 013/66.66.55

Praktisch: Terugbetaling is voorzien via kinevoorschrift.TABAKOLOOG


Een tabakoloog kan u helpen om een rookstoppoging te ondernemen door informatie te geven, door u te motiveren en te ondersteunen.

Er wordt voldoende uitleg gegeven over wat een rookverslaving juist is, over het correcte gebruik van de verschillende hulpmiddelen en de verschillende stappen van een rookstop.

U kan een afspraak met haar maken via ons secretariaat op 013/66.66.55.

Een gemiddelde behandeling omvat ongeveer zes sessies.
Het aantal sessies en de begeleiding verlopen volledig op het ritme van de patiënt.
Een eerste geprek duurt drie kwartier, de vervolggesprekken 15 à 30 minuten.
De prijs is 7,5 euro per kwartier (1 euro voor mensen met verhoogde tegemoetkoming).


Medisch Huis 't Rondpunt trekt voluit de kaart van Positieve Gezondheid.

Geplande evenementen of workshops