Orthopedagogisch gezinsondersteuner

CHRISTEL DELVA


WERKUREN


Steeds op afspraak.
Afspraak te maken via het secretariaat van Medisch Huis ’t Rondpunt of via onderstaand telefoonnummer of emailadres.CONTACT
Praktische informatie

Consultaties: enkel op afspraak
Locatie: Borgtstraat 1, 2430 Laakdal
Sessie: 50 minuten
Tarief: 50€ / consultatie


MAAK EEN AFSPRAAK


Christel werkt met mensen rond hun kwetsbaarheid en in het bijzonder met kinderen en ouders die vastlopen, met zichzelf of in hun relatie met elkaar en dit om welke reden dan ook. Ze ondersteunt met haar manier van werken hoe je als kind en als ouders terug grond onder de voeten krijgt en hoe er terug mogelijkheden zichtbaar worden in je eigen leven en in de relatie met elkaar. Jongeren kunnen ook bij haar terecht om samen met hen de moeilijkheden in hun leven te helpen ontwarren. Wil jij ook patronen doorbreken, helderheid en inzicht krijgen waar je struikelblokken zitten? Dan gaat Christel graag met jou op weg !

De stap zetten naar hulp is niet gemakkelijk en ook een uitdaging om iemand te vinden die goed genoeg is om met je mee op pad te gaan. Daarom verder wat over mezelf, wie ik ben en wat ik doe. Ik neem jou even mee op mijn pad.


Een beetje persoonlijk

Ik ben Christel, geboren in 1970 en zelf opgegroeid in een warm nest. Ik ben getrouwd met Raf en zelf een fiere mama van ondertussen 2 volwassen kinderen. Ze zijn mijn spiegels, mijn leermeesters die me leren om elke dag weer een beter mens te zijn.

Ik hou als mens van wandelen en fietsen in de natuur, van yoga en van dutjes doen. Ik eet graag en  kan echt genieten van samen zijn met vrienden. Ik vertraag graag en werk aan meer verbinding en aan meer begrip in de wereld.

Met mensen werken en voor mensen is mijn passie. Ik studeerde af als orthopedagoge en werk ondertussen al heel wat jaren in de jeugdzorg. Hier ondersteun ik nog steeds graag kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen. Ik ga een tijdje mee op hun pad en laat hen nieuwe mogelijkheden zien en maak hen terug bewust van hun eigen krachten die vaak ondergesneeuwd zijn in de moeilijkheden van het leven. Ik ben dan ook dankbaar dat ik getuige mag zijn van hun persoonlijke leerprocessen.

Met mijn passie en ervaring kriebelde het om verder te leren en ben ik begonnen aan een langdurige opleiding om met gezinnen en familiesystemen te werken. Ik ben momenteel bezig aan mijn laatste jaar systemisch contextueel counceler.


Mijn werkstijl

Ik ‘ontmoet’ graag en zo sta ik ook in relatie met anderen. Ik luister op een ongedwongen manier, met de nodige humor en met een open houding naar verhalen die mensen met we willen delen. Ik zoek naar de elementen van krachten en kansen en herontdek samen met jou mogelijkheden en we creëren samen nieuwe verhalen.

Individueel:

In de gesprekken kom je weliswaar alleen, maar de verbindingen met anderen zullen de omgeving vormen waarbinnen ik samen met jou op zoek ga naar betekenissen en mogelijkheden tot verandering. Het kan zinvol zijn om je partner of andere gezinsleden mee uit te nodigen in de gesprekken. Dat doen we uiteraard in onderling overleg.

Gezinnen- ouders en kinderen:

Je geraakt elkaar kwijt, er is veel ruzie in het gezin, je maakt je zorgen om een kind dat iets laat zien door zijn gedrag,….

Ik nodig jullie graag uit als hele gezin en werk met jullie als ouders en als gezin en slechts uitzonderlijk met jullie kind apart.

Ik werk systemisch met kinderen, jongeren en met ouders. Ik geloof er in dat kinderen met hun gedrag iets willen vertellen aan hun ouders. Ze laten iets zien aan hun gezin over hun gezin en over hun familiesysteem. Ik ga dan ook op pad om jullie met warme zorg kennis te laten maken met wat er allemaal speelt. Het is een boeiende reis en best ook complex, maar soms wil je iets veranderen in je leven waar je telkens tegenaan loopt en weet je niet hoe daaraan te beginnen.

Over Christel Delva

CURRICULUM VITAE

  • Opleidingen en werkervaring

opleiding (diploma’s): orthopedagoge

specialisaties/opleidingen:
– geweldloze communicatie en geweldloos verzet
– Nieuwe Autoriteit
– Signalen van welzijn en veiligheid
– duplo
– Oplossingsgericht werken
– langdurige opleiding Contextgerichte zorg: systemisch werken met individuen, ouders, gezinnen en groepen.

werkervaring:
– jarenlange ervaring in de bijzondere jeugdzorg als contextbegeleider en trajectbegeleider.
– multidisciplinaire samenwerking met externe zorgmedewerkers

Medisch Huis 't Rondpunt trekt voluit de kaart van Positieve Gezondheid.

Geplande evenementen of workshops