MEDISCH THUIS

Christel

Hallo! Ik ben Christel en sinds 2009 aan het werk als ervaringsdeskundige in de armoede en de sociale uitsluiting.

Als kind heb ik ervaren wat het is om op te groeien in armoede. Dat doet iets met een mens. In een kwetsbare situatie groot worden heeft grote emotionele consequenties. Dat wordt door de buitenwereld lang niet altijd opgemerkt, omdat wij er meestal liever niet over praten. We zijn immers beschaamd en vrezen om niet geloofd te worden. Maar armoede is zoveel meer dan geld te kort hebben in het leven.

Ik besloot niet bij de pakken te blijven zitten. Ik wou mijn levenservaring gebruiken, inzetten voor iets positiefs: namelijk er zijn voor lotgenoten en voor hulpverleners en instanties die zich het lot van mensen in armoede aantrekken. Daartoe volgde ik een opleiding als ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting bij vzw De Link, van 2005 tot 2009.

Ik verlaag de drempel, fungeer als tolk, als bruggenbouwer…
Doordat ik de leefwereld van in armoede opgroeien door en door ken, kan ik in de hulpverlening het verschil maken. Soms ben een luisterend oor, als de zorgverlener in gesprek gaat met een mens in nood. Soms kan ik ondersteuning bieden. Niet dat ik een toverstokje heb en in een handomdraai een situatie kan ombuigen. Maar ik kijk graag met je mee naar de situatie waarin je zit en ga graag op pad met jou.


Denk niet: “Hier geraak ik toch niet uit!” Kom langs. Je bent van harte welkom!
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x